![]() |
|
|||||||
| Registruotis | DUK | Narių Sąrašas | Social Groups | Kalendorius | Ieškoti | Šiandienos Žinutės | Pažymėti Forumus kaip Perskaitytus |
Aone Whey Aminos Ultra Tabs...
|
Aone Whey Aminos Ultra Tabs...
|
Aone BCAA Aminos 250 kaps....
|
Aone BCAA Aminos 500 kaps....
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 (permalink) | ||
|
Moderator
|
Idėja #5: Pirmiausia laiko paskirstymas Realaus pasaulio laiko įsipareigojimai turėtų būti svarbus faktorius formuojant jūsų filosofiją. Mano klientų dauguma per tuos visus metus buvo atletai ir paprasti žmonės. Nacionalinio lygio kultūristams ar kitiem atletam treniruotės yra gyvenimo būdas. Jų mitybos, judėjimo ir miego įpročiai yra taip suderinti, kad palaikyti jų treniruotes. Turiu klientą gydytoją. Jo gyvenimas nepritaikytas treniruotėms. Taip pat ir dauguma mano treniruotų klientų turėjo rimtus laiko apribojimus. Jie gali skirti salei tik tris valandas per savaitę ar atlikti tik porą treniruočių per savaitę dėl savo užimtumo. Taigi, per šiuos metus aš suvokiau, kad yra dalykų, kuriuos aš norėčiau pritaikyti savo klientams, bet kurie yra nepritaikomi dėl laiko apribojimų. Vienas iš jų yra paprastos serijos(priėjimai). Retai galiu juos atlikti. Dėl laiko apribojimų, aš visada naudoju kaitaliojamas serijas. Norėčiau išgirsti įtikinamų argumentų, dėl paprastų serijų atlikimo pranašumų, mano aprašytoje. Aš linkęs atlikti pirmo pratimo vieną prięjimą, pailsėti 60s, tada antro pratimo seriją, pailsėti 60s, vėl pirmo pratimo serija ir t.t. Aš galvoju, kad pradėdamas kurti savo programą, pirmiausia turi atsižvelgti į turimą laiką ir tik tada pritaikyti ją sau. Nesusikurk sau programos pirmiausia ir tik paskui taikyk ją prie turimo laiko. Idėja #6: Žinok ką iš tikro reiškia „pažengęs“ Tu turi būti pažengęs sportininkas prieš darydamas programą pažengusiems. Keturiolikmečiui, sveriančiam 60kg, tikrai nereikalinga Jay Cutler programa, taip kaip ir pradedančiam krepšininkui nereikalinga NBA žvaigždžių sistema. Daugeliu atvejų žmonės ieško programų pažengusiems, būdami tam nepasiruošę. Kartą gavau laišką nuo vaikino, kuris klausė kaip patobulinti riebalų deginimo programą „pažengusiam“, tokiam kaip jis. Kai išsiaiškinau jo padėtį, pasirodė, kad šis „pažengęs“ svėrė vos 72kg prie 22% riebumo. Tai kad jūs parašėte 5000 žinučių forume, dar nereiškia, kad esate pažengęs. Kai kursite savo nuosavą filosofiją, jum gali tekti atsirinkti kas yra kas. Tiesa yra ta, kad metodas padėsiantis jum suprogresuoti nuo 143kg pritūpimuose iki 184kg, gali nesuveikti kylant link 225kg, bet vėlgi čia bus daugiau panašumų, nei skirtumų. Idėja #7: Remkis autoritetais Neignoruokite pamokų žmonių, praėjusių visa tai anksčiau už jus. Tai gali sutaupyti jum daug laiko ir pastangų ir padės greičiau atsistoti į vėžes. Tau nereikės pradėti nuo pradžios. Pvz.: aš labai gerbiu Eric Cressey ir Mike Boyle. Eric tik prieš tris metus baigęs koledžą. Mike jau dirbo treneriu kai Eric dar nebuvo gimęs. Jei Mike ir Eric dėl kažko nesutinka, aš tada atiduodu pirmenybę Mike patirčiai. (tai nereiškia, kad Eric nuomonę yra bevertė; tik, kad 25 metai patirties turi tendenciją turėti didesnę reikšmę tame, kame esu suinteresuotas.) Pastaba: gavosi vos ne Mike Boyle visuomeninis įvertinimo biuletenis. Taigi, lygybės vardan pasakysiu — Mike šlamštas. Turėkite tai galvoje, kai kursite savo idėjas. Vokite. Vokite ir modifikuokite. Tai ne apgavystė naudotis kitų praktika tam, kad jum būtų geriau. Kaip sako Tony Robbins, "Ar norite laimės, finansinės nepriklausomybės, geresnių savitarpio santykių ar savo svajonių kūno, žinokite, kad kažkur kažkas jau visa tai įsisavinęs. Ir modeliuodami ką darė jie, jūs patirsite tuos pačius rezultatus." Idėja #8: Forma yra pagrindas Daugumai, gera pratimų atlikimo technika yra pirmoje vietoje. Taip, aš žinau, kad profesionalūs kultūristai paprasčiausiai „mėto“ svorius ir atrodo gerai. Kaip ir sakiau, jūs neturėsite iš to naudos, sekdami aklai, todėl, kad neesate „profas“. Faktas, kad daugiau traumuositės ir nervinsitės dėl to. Teisingos technikos ignoravimas jūsų programoje yra didžiulė klaida. Idėja #9: Pratimų pasirinkimas Jei Mike renkasi pritūpimus su štanga ant krūtinės, vietoj pritūpimų su štanga ant pečių, o Charles Poliquin renkasi hantelių trauką vietoj štangos traukos, jūs taip pat turite turėti šiokias tokias gaires, kai ateis laikas pasirinkti pratimus. Keletas mano pasirinkimų: • variantai su kūno svoriu prieš apkrovą su įrankiais • kojom remiantis į grindis • pratimai stovint prieš pratimus sėdint • laisvi svoriai prieš treniruoklius. Mes taip pat linkę surikiuoti pratimus pagal hierarchiją, kur prisitraukimai visada bus vertingesni nei vertikalaus bloko traukos (naudojame lanksčias juostas jei reikia atlikti daugiau pakartojimų). Ir užtikrinam, kad pirmiausiai bus veikiami pagrindiniai judėjimo veiksmai — pritūpimai, įtūpstai, lenkimai, spaudimai, traukimai ir sukimai. Jei laiko turime nedaug ar mes darysim pritūpimus su štanga ant pečių ar krūtinės, sissy pritūpimai, hack pritūpimai ir spaudimai kojomis? Jei turi laiko tik vienam pratimui, kurį vieną pratimą iš šių pasirinktum? Taip pat galvokite ir apie kitas raumenų grupes. Manau, dauguma žmonių, pasirinks pratimų rinkinį, kuriame dominuos baziniai pratimai su laisvais svoriais ir keletas izoliuotų ir galbūt su treniruokliais. Bus teisinga pasakyti, kad priklausomai nuo jūsų tikslų, tai jums tiks geriausiai. Idėja #10: Filmuokite treniruotes TiVo yra skaitmeninis video įrašantis grotuvas, kuris gali įrašyti treniruotes ir paskui peržiūrėti jas vėliau. Viso to pranašumas yra, kad galima stebėti vienos valandos filmą be reklamų ir viso kito šlamšto ir gausi visą filmo esmę maždaug per 40 min. Kitais žodžiais sakant elimiuojat visą šlamštą. Taigi, viena iš mano filosofijų yra pašalinti iš treniruočių visus bereikalingus dalykus. Įsitinkite, kad pertraukos tarp serijų yra neperilgos ar nepertrumpos. Pratimų pasirinkimas maksimizuoti naudą ir pašalinti nereikalingus judesius. Tai leis sutrumpinti treniruotes ir greičiau palikti klubą arba atlikti dar kelis papildomus pratimus. Pašalink bet kokį perteklių ar laiko švaistymą savo ar savo klientų treniruotėse. Idėja #11: Įvertink, kontroliuok, tikrink Jei prieš metus svėrei 93kg prie 15% riebumo ir dabar esi 93,5kg prie 14% riebumo, jei tavo tikslas buvo „palaikymas“, tada tavo treniruočių programą reikia pertvarkyti. Jei penkis metus tu stengeisi pasiruošti šalies čempionatui ir tau nepasisekė — visada naudojant X treniruotę ir Y dietą — tada labai tikėtina, kad X treniruotė plius Y dieta vėl atneš nesėkmę. Planas „nesuveikė“ ir kažin ar jis pradės magiškai veikti dabar. Galvoju, kad treniruočių filosofija yra kintamas procesas ir nesibaigia niekada. Tau gal teko skaityti mano straipsnius prieš metus, kurie prieštarauja tam, ką sakau dabar. Viskas gerai. Aš vis dar mokausi ir pasilieku sau teisę į mokslą ir nuolatinį mąstymo plėtojimąsi. Faktas, jei tu nepakeitei savo mąstymo apie kažką, per tam tikrą laiką, tada pradedu dėl tavęs nerimauti. Būtinai viską registruok treniruočių dienoraštyje ir nuolat įvertink programos rezultatus. Nuolat į juos gilinkis. Idėja #12: Tobulink, tobulink, tobulink Daug kalbėjau apie daugumą ir filosofijos kūrimą, nukreiptą į jūsų klientų grupes. Bet jei tu pats esi vienintelis klientas? Tada tau reikia individualizuoti ir tobulinti savo filosofiją, kadangi žinai kas tau geriausiai veikia. Nustatyk kas tu esi. Pažengęs? Pradinukas? Kiek laiko gali paskirti treniruotėms? Kas yra pradėjęs nuo kito atskaitos taško, turėdamas kitokia fizinę formą ir jau pasiekė rezultatus, kuriuos tu nusistatei sau? Kas treniravo žmones tokiu būdu? Kokie yra programos bendrumai ir metodai? Ką gali pritaikyti ir taip pagelbėti sau, kuriant nuosavą filosofiją ir programą? Jei mane nusamdo treneriu, nuolat klausiu sportininkų atsiliepimų. Mūsų tikslas yra kartu kurti strategiją, padėsiančią pasiekti užsibrėžtų tikslų. Aš nežinau. Viskas ką nusprendžiu dėl sportininko yra spėliojimas. Atsižvelgiant į tai, kad spėliojimas paremtas keleto metų praktikos, vistiek tai yra spėliojimas. Turi pasakyti man ar nuo šios programos skauda kelius, ar ji tau netinka, ar nuvargina taip, kad likusią dienos dalį nieko negali daryti ir tada mes ją pakoreguosim. Treniruotė yra procesas, o ne įstatymas. Geras treneris visada domisi ką jam sako klientai. Idėja yra naudoti tavo patyrimą ir trenerio praktiką, pasiekti naujoms viršūnėms. Tu ateini su problemom ir kartu mes ieškome sprendimo. Bet tada man reikia žinoti ką tu esi bandęs praeityje — kas „veikė“, o kas ne. Neignoruok savo žinių. Neignoruok bet ko iš anksto. Jei rašytojas sako, kad „atsispaudimai ant lygiagrečių yra geriausias pratimas kūno viršui“, gal jis turi galvoje „daugumai žmonių,daugeliu atvejų.“ Nesekite tuo aklai. Gal tau tos lygiagretės bus velniškai traumuojančios ir nuo jų tik skaudės pečius. Tai žinai tik tu. Pasinaudok patarimu ir patobulink programą pagrįstą savo paties (ar kliento) patirtimi. Reziumė Žemiausias atsakaitos taškas tai, kad į viską turi žiūrėti kritiškai, aiškiom mintim, matydami kiekvieno metodo „už ir prieš“. Klausk visko, bet pirmiausia matyk viską. Kaip sako Mike Boyle, netikėk viskuo ką perskaitai, bet nebūtinai skaityk tik tą kuo tiki. Apskritai, pirmiausia kurk filosofiją ir tik paskui programą. Atsimink bazinius treniruočių ir fiziologijos principus. Analizuok tikslus ir siekius ir dėk tas dalis į vieną visumą. Baigdamas grįžtu prie Bruce: "Nemesk kelio dėl takelio ir neapribok savo siekių." Ir... "Išlaisvinkite save iš klasikinės betvarkės."
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|